Voetjebal

Voetjebal missie: de kracht van voetbal gebruiken om het menselijk potentieel te ontwikkelen. 

De Voetjebal methode is in 2005 ontwikkeld vanuit de gedachte dat kinderen in deze tijd te weinig gevarieerd bewegen. Kinderen die goed kunnen bewegen, zijn ook beter in staat cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. 

'Leren om te bewegen, bewegen om te leren'

Voetjebal is het eerste en enige speciale voetballende speelconcept van Nederland voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Peuters en kleuters  maken voor het eerst op een gestructureerde manier kennis met een bal, samen met één van hun ouders, waarbij de nadruk uiteraard op spel en plezier ligt.
 

Maar Voetjebal is nog veel meer dan een voetballend speelconcept. Veel basale ontwikkelingsgebieden worden tijdens de sessies aangeboden. Op een speelse manier leren de kinderen onder andere kleuren benoemen, synchroon tellen en symbolen herkennen. Al het Voetjebal – materiaal is speciaal ontworpen voor kinderen en stimuleert hun coördinatie, behendigheid en balans. Er worden kegels gebruikt, skill ballen, maar ook hoepels, pitzakken en balanceerborden, dit alles in vrolijke kleuren.

Tijdens de Voetjebal lessen ontwikkelen de kinderen tevens o.a. hun sociale vaardigheden, concentratievermogen, het kunnen uitvoeren van simpele opdrachten en winnen zij zelfvertouwen. 

Het Voetjebal progamma is onderverdeeld in 3 werelden. In elke Voetjebal Wereld krijgen de kinderen, op diverse gebieden, vormen aangeboden die aansluiten op het ontwikkelingsniveau van het kind. 
Wij trainen progressief bij Voetjebal. Dit betekent dat elke opvolgende Voetjebal Wereld een progressie is op de vorige. 

 

Het doel van iedere oefening is het bevorderen van de motoriek, maar belangrijker nog is het om lol te hebben!

 

       

Voetjebal Groningen
groningen@voetjebal.com
06-53508552
Terug naar boven